Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
Yemek masalarında sofranın ortasına sunabileceğiniz en güzel yemeklerden bir tanesidir zeytinyağlı barbunya yemeği.
Mis gibi kokusu, damaklarda unutulmaz tatlar bırakan enfes lezzeti ile tüm sevdiklerinize pişirebileceğiniz özel bir yemektir.
Zeytinyağlı Barbunya için Malzemeler:
- ½ kg barbunya
- 1 adet soğan
- ½ havuç
- 2 adet domates
- ½ patates
- 1 fincan zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- ½ çorba kaşığı tuz
- 1tutam yeşil nane
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı:
Barbunya yemeği için önce barbunyaları tanelerini ayırın ve tencerede 5 dakika kadar haşlamaya bırakın.
Haşlanan barbunyaları süzerek oryaya çıkan kara suyunu dökün. Daha sonra boş bir tencereye zeytinyağı ekledikten sonra, incecik doğranan soğanları ekleyerek renkleri değişene kadar pişirin.
Pişen soğanların içerisine sırasıyla, barbunyaları, küp şeklinde doğranmış soğan ve havuçları ekleyerek karıştırın.
Üzerine 2 su bardağı su ve tuz ekledikten sonra kısık ateşte 15-20 dakika pişirmeye bırakın.
Yeşil nane eşliğinde servis edin.
Şimdiden afiyet olsun☺
0 yorum:
Yorum Gönder