Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak klasik bir lezzet denemeye ne dersiniz? Bu lezzet sizi hem hastalıklara karşı dirençli kılacak hem de misafirlerinizle geçireceğiniz keyifli bir akşam yemeğinde ağzınızın tadını yerine getirecek. Evinize gelen misafirlerinize ana yemeğe geçmeden önce güzel bir tat sunabilirsiniz süzme mercimek çorbası ile.
Süzme mercimek çorbası için gerekli malzemeler :1 büyük fincan kırmızı (veya yeşil mercimek) 4 bardak et suyu(veya su ) 1 kaşık un 1 baş soğan 1 havuç 1 patates 2 kaşık yağ (göz kararı) tuz. Tencereye ince şekilde doğradığınız soğanı alıp orta ateşte sıvı yağda soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.1 kaşık un koyup kavurmaya devam edin. Bu arada un çabuk yanan bir madde olduğundan yanmamasına özen gösterin. Sonra yıkanmış ayıklanmış mercimek ve küp küp doğradığınız patates ile havucu ilave edin. Koymuş olduğunuz malzemeler ezilinceye kadar su koyup pişirin. Pişen çorbanızı süzgeçten geçirin ve tekrar tencereye alıp 1-2 taşım kaynatın. (Bu işlemi çorbanız tenceredeyken el mikseri yardımıyla da gerçekleştirebilirsiniz.) Çorbanızın kıvamı koyu olursa üzerine sıcak su ilave edebilirsiniz. Limon suyu ve isteğe bağlı olarak kırmızı pul biber ile süsleyerek çorbanıza daha hoş bir görünüm kazandırıp misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
Ayrıca tarifimize ek olarak aklınızda bulunması gereken bir hususu da paylaşalım sevgili hanımlar. Süzme olsun olmasın mercimek çorbası bir iki gün bekletildiğinde kıvamı gittikçe koyulaşır. Bu nedenle 1 en fazla 2 günde tüketebileceğiniz ölçüde yapın. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder